Γιορτές και γευστική παράδοση

Αμοργός: Τα ήθη και τα έθιμα του νησιού

Τα ήθη και τα έθιμα του νησιού προσελκύουν τον ενδιαφέρον πολλών τουριστών ,επειδή μέσα από αυτά διατηρείται ζωντανή η παράδοση του νησιού.

Πάσχα στην Αμοργό

Την διάρκεια του Πάσχα κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει διάφορα έθιμα που διαφέρουν από χωριό σε χωριό.

Γιορτή του παστελιού

Την πρώτη Κυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο διοργανώνεται στη Λόζα της Χώρας η Γιορτή του Παστελιού . Σε αυτήν την γιορτή θα έχετε την δυνατότητα να δείτε πως φτιάχνεται το παστέλι από τους ντόπιους και στην συνεχεία θα το δοκιμάσετε!

Πανηγύρια

Τα πανηγύρια που δεν πρέπει να χάσετε είναι στις 26η Ιουλίου της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή κάτω μεριά ,την αμέσως επομένη στις 27 Ιουλίου είναι το πανηγύρι της ψημένης ρακής στα Κατάπολα, στις 6 Αυγούστου του Χριστού στην Χώρα και στις 15 Αυγούστου στην Αιγιάλη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Πανοχωριανής. Σε όλα αυτά τα πανηγύρια θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε τοπικά προϊόντα , όπως το παραδοσιακό πιάτο του νησιού που είναι το πατατάτο-κατσικίσιο κρέας στην κατσαρόλα με πατάτες ,την ψημένη ρακή , το ξεροτήγανο και το παστέλι. Σε όλα τα πανηγύρια θα έχετε την δυνατότητα να χορέψετε με τους ντόπιους τους παραδοσιακούς χορούς του νησιού.